FOOD-X je prvi od četiri evenata u sklopu projekta Festival kreativnih industrija koji je sufinanciran od strane Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Kroz kratka predavanja hrvatskih i američkih stručnjaka razmijenit će se iskustva o poslovanju koja će pomoći lokalnim proizvođačima hrane da postanu konkurentniji na tržištu.
KOME JE NAMIJENJEN?
Proizvođačima i prerađivačima hrane koji imaju kapaciteta za proširenje svojeg poslovanja uz pomoć novih medija, te ostaloj javnosti zainteresiranoj za takvu vrstu događanja. Sudjelovanje je BESPLATNO. Broj mjesta je ograničen.
KAD I GDJE?
9. rujna (četvrtak) 2021. s početkom u 16.00h u Inkubatoru kreativnih industrija na adresi Trg Žarka Dolinara 18, Koprivnica, uz poštivanje epidemioloških mjera.
Predavanja će pokriti teme poput inovacija u poljoprivredi, craft pivovarstva, spajanja tradicije s novim modelima poslovanja, spajanja lokalnih proizvođača hrane s turizmom i sl.
PROGRAM:
16.00
OTVORENJE I POZDRAVNI GOVORI
predstavnik Entera Koprivnica
predstavnik Grada Koprivnice
predstavnik Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu
16.10
WHAT IS OLD IS NEW AGAIN
Richard Gruica aka Foodzilla
16.40
UVOĐENJE INOVACIJA – KLJUČ USPJEHA U POLJOPRIVREDI
Goran Vrabec, Volim ljuto
17.00
CRAFT PIVOVARSTVO – KAKO SE DIFERENCIRATI U USKOJ NIŠI?
Andrej Čapka, Zmajska pivovara
17.20
KAKO SPOJITI LOKALNE PROIZVOĐAČE HRANE S TURIZMOM?
Nikolina Novinić, Destinova
17.40
KAKO POSTATI FOOD BLOGGER?
Mile Butorac (@hungry_mile)
18.00
PRIMJER DOBRE PRAKSE – USPJEŠNA PRIČA HRVATSKOG BRENDA ZDRAVE PREHRANE BITE ME
Sandra Bortek, BiteMe Nutrition
18.20
NEFORMALNO DRUŽENJE + DEGUSTACIJA PROIZVODA
Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Ovaj sadržaj je isključiva odgovornost poduzeća Enter Koprivnica d.o.o.